Ser fram emot Fagerhults Framtid

Det blev ett konstigt år 2020, för hela Sverige. Men föreningen Fagerhults Framtid finns fortfarande kvar och vi planerar för ett flertal evenemang så fort det är möjligt.

Fagerhults Framtid är Skånes Fagerhults byalag och vi kämpar för att kunna ge alla Fagerhultare och besökare en bra och aktiv fritid. Vi samarbetar ofta och gärna med flera av de andra föreningarna i byn och stöttar även andra grupper och konstellationer som värnar om byn på olika sätt. Bland annat har vi under de riktigt kalla vinterveckorna 2021 stöttat ”Rinkens vänner” genom att söka bidrag till deras arbete med att hålla rinken i Fagerhult skridskovänlig. Vi passade även på att bjuda på korv till alla glada skridskoåkare en solig helg i februari 2021.

Vad har hänt 2020?
Under året som gått har vi, precis som många andra, varit tvungna att tänka om och tänka nytt. Vi har haft 4 styrelsemöten där det har varit möjligt att delta digitalt.

Stipendieutdelning
Det har blivit en årlig tradition att Fagerhults Framtid delar ut stipendier till två elever som slutar årskurs 6 från Bokelundsskolan. Även detta år fick vi glädja två elever med var sitt stipendie för

Gympa-skoj och Halloween
Under hösten och vintern har det varit fokus på att våra yngre barn i Fagerhult skulle få möjlighet att röra på sig mer på fritiden. Vi startade ”gympaskoj” för barn 2-5 år den 22 september. Mellan 10-20 barn brukar nu springa, hoppa och hänga i ringar med Caroline och Frida varje tisdag. Barnens föräldrar är också med och hjälper till att plocka fram och städa undan tillsammans med sina barn. Vi har jättekul och barnen med.

En hinderbana gjordes i Bokelundahallen för alla höstlovslediga barn som kom utklädda eller i gympakläder. Det blev succé!

Inställda event 2020
Vi blev dessvärre tvungna att ställa in Påsklovsdiscot som skulle anordnas för barn från F-klass till årskurs 6. Nationaldagsfirandet brukar locka fler än 50 personer och restriktionerna tvingade oss därför att ställa in det firandet. Men Frida från styrelsen åkte till parken på förmiddagen och hissade flaggan. Under hösten blev vi även tvungna att ställa in vår välbesökta spökrunda som brukar locka mellan 350-400 personer.

Vi hoppas att du vill vara medlem i Fagerhults framtid och ser fram emot en aktiv framtid i Fagerhult.